Läs mer: www.aspero.nu

Tel: 031-337 89 00
Mail: info.goteborg@asperofriskolor.se

ASPERO IDROTTSGYMNASIUM I GÖTEBORG

Aspero Idrottsgymnasium en renodlad idrottsskola med tre olika inriktningar. Alla som går på skolan är aktiva idrottare. Eleverna får en gedigen och spetsad idrottsutbildning inom sin valda idrott samt kvalificerad utbildning inom samhällsvetenskap eller ekonomi.

Idrotten är en stor del av ungdomarnas fritid. Genom delaktighet i ungdomarnas fritidssysselsättning, bidrar Aspero till att skapa en tydlig helhetsbild kring eleverna. Socialt och personligt jobbar vi med trygghet och gemenskap som ledord. Samarbete varvat med individuellt arbete gynnar elevernas utveckling till delaktiga och samspelande individer i samhälls och arbetsliv.

Vårt kunskapsfokus är framtiden. Eleven ska få kunskaper och färdigheter som är användbara i framtiden. Utbildningen skall stimulera livslångt lärande och utgöra en god grund för fortsatta studier eller yrkesverksamhet.Studiemässigt arbetar Aspero med modern pedagogik och teknik.Välj mellan Aspero Samhälle med inriktning samhälle- och beteendevetenskap eller Aspero Ekonomi med inriktning på ekonomi.

Idrott 3 gånger i veckan

Idrottsligt har Aspero fokus på individuell teknikträning och fysisk utveckling 3 gånger i veckan där även teoretiskt kunnande, t.ex. kost, ergonomi, träningskunskap och idrottspsykologi ingår. Aspero har utbildade idrottslärare samt grenspecifikt meriterade och högt kvalificerade tränare.

Aspero har höga förväntningar på sina elever att alltid anstränga sig och göra sitt bästa i studierna. Vi både ställer krav och stöttar. Vi engagerar oss i elevernas utveckling och utmanar eleverna att nå sina mål i livet.
På Aspero kan eleven välja mellan fotboll, gym-fitness eller futsal:

Fotboll NUI 

Här får elitsatsande ungdomar chansen att studera samtidigt som de tar tillvara på sin talang. Svenska Fotbollsförbundet har ett nära samarbete med skolan. Genom uttagningar rankas och bedöms eleven, beroende på rankningen avgörs sedan om eleven har möjlighet att få plats på NUI-utbildningen.
 

GymFitness 

En kombinationsträning för alla idrotter och passar den som vill ha en varierad träning. En utbildad idrottslärare ansvarar och leder träningen som kan bestå av spinning, cardio eller body pump.
 

Futsal 

Hösten 2017 kommer Aspero Idrottsgymnasium i Göteborg bli det första gymnasiet med en helt egen profil för futsal. Futsal är en typ av inomhusfotboll där laget består av endast 5 spelare. På grund av de betydligt mindre lagen än vid traditionell 11-mannafotboll är planen mindre, spelarna rör bollen upp till 5 ggr mer än i 11-mannafotboll. Det gör att spelarna får möjlighet att snabbt utveckla sin spelteknik. Futsal är den snabbast växande inomhussporten just nu, men uppfanns i Uruguay redan 1934 och man har spelat VM i sporten sedan 1989, idag finns hela 120 landslag där Sverige ingår som ett.

 

Aspero idrottsgymnasium Göteborg