Din sport­destination i Göteborg.

Sport i Göteborg? Då har du hittat rätt arena. En självklar plats för fotboll, innebandy, volleyboll, skidåkning, rehab, testklinik och mycket mycket mer.

Det här är Prioritet Serneke Arena

Vi har skapat en arena där drömmen om att en dag vinna VM guld i fotboll är precis lika verklig som en stärkande motionsrunda på skidor i juli. Andra arenor kan erbjuda både det ena och det andra. Men det här är ett outforskat gränsland med kontraster. Här finns plats för alla kulturer, evenemang, sporter och personligheter. Som pionjärer och utmanare är vi lika passionerade kring personlig utveckling som motiverade av att skapa perfekta förutsättningar för våra besökare att komma närmare varandra. Som människor, familj, lag och samhälle.

Idén till att bygga sportanläggningen skapades i mitten av 2000-talet genom en dialog mellan Ola Serneke, Änglagårdsskolan och IFK Göteborg. Tanken var att uppföra en unik skola med egna träningslokaler och på så sätt ge förutsättningar för ungdomar att spela fotboll året om och i förlängningen ta tillvara på unga fotbollstalanger. Men varför bara fokusera på fotboll? Idén utvecklades och resulterade i en unik multisportanläggning med en skidanläggning inomhus, fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, hotell, restaurang, konferens, gym, skadeklinik för idrottare med mera.

Öppnande
Byggnationen av anläggningen påbörjades hösten 2012 och arenan öppnade för allmänheten den 10 juli 2015. Det var i samband med öppningen som arenan fick namnet Prioritet Serneke Arena, från att tidigare ha hetat Göteborgs Nya Arena.

Läget?
Kvibergs Park, Göteborg. 9 min till centrum med spårvagn. Hit tar du dig enkelt med bil, det finns parkeringsplatser utomhus och inne i det underjordiska garaget.

I arenan
Hotell, konferens, restaurang, bar, kafé, fullstor fotbollsplan, idrottshallar, skidanläggning, grundskola, gymnasium, idrottskliniker och kontor.

Ägare
Nordens största multisportarena ägs på papperet av Prioritet Finans och entreprenad- och byggkoncernen Serneke. Men vi ser det såklart som att det är en pärla för alla göteborgare att ta del av och känna idrottsligt ägandeskap i.

Hitta till arenan

Här hittar du vägbeskrivningar till och från arenan.

Hitta hit

En ny sorts arena

Runt 3 300 åskådare får plats i den största hallen. Med en yta på 45 300 m² är byggnaden en av Göteborgs största. Anläggningen är Nordens största multisportarena och är unik i sitt slag.

Upptäck Nordens största multisportarena

Med stora visioner

Prioritet Serneke Arena ligger i Kvibergs Park i Göteborg. Ett område som Göteborgs Stad har en vision om att utveckla till Sveriges mest attraktiva idrottsområde. Målet är att Kviberg Park ska bli en mötesplats där göteborgare och aktiva från hela landet kan ta del av ett brett aktivitetsutbud och ett levande förenings- och näringsliv med inriktning på idrott, rekreation, hälsa och kultur.

Visionen för arenaområdet och Kvibergs Park

Upptäck närområdet

Precis utanför arenan finns Kvibergs Park, med över 20 fotbollsplaner, hinderbana och utegym. Och vägg i vägg? Världens största inomhushall för beachvolley.

Upptäck omgivningarna