Läs mer: www.habituspt.se

Telefon:
Pascal Rotter Nilsson 0709-925662
Amelie Olausson 0735-077699
Mail: info@habituspt.se

HABITUS postural terapi

HABITUS är latin och kan översättas till hållning, kroppskomposition, fysik, vana etc. På HABITUS jobbar vi med att påverka människors hållning och positioner genom att förändra fysiska vanor och förbättra rörelsemönster. Vårt arbetssätt kallas postural terapi som från början är ett engelskt uttryck, ”posture therapy”, där posture betyder hållning. Syftet med postural terapi är att balansera kroppen och eftersträva optimal hållning för att minska smärta, spänning och överbelastningsproblematik.
Det kan också handla om att öka prestation till följd av bättre rörelsemönster och belastningsfördelning. Postural terapi handlar helt enkelt om att få musklerna att göra det arbete de är avsedda att göra. Målet är att nå hållbar förbättring samt att ge kunden möjlighet att ta ansvar för sitt eget välmående med långsiktiga och helst bestående resultat.

Vi erbjuder individuella träningsupplägg, grundade på hållnings- och funktionsanalyser, och guidar våra kunder mot bättre funktion och ett smärtfritt liv. Det spelar ingen roll om du är ung, gammal, otränad, vältränad... Vi vågar påstå att alla har nytta av att träna postural terapi. Om du har ont, vet med dig att du har "dålig hållning", vill förebygga skador, prestera bättre eller helt enkelt bibehålla god funktion. Då är postural terapi något för dig.

Välkommen!

 

LÄS MER

Telefon:
Pascal Rotter Nilsson 0709-925662
Amelie Olausson 0735-077699
Mail: info@habituspt.se