Läs mer: www.grundenbois.com

Tel: 031-46 91 90
Mail: thor@grundenbois.se

Grunden Bois – en idrottsförening i Göteborg

Grunden Bois är en idrottsförening i Göteborg öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionsnedsättningar. Grunden Bois värnar om att alla som vill skall ges möjlighet att vara med i föreningen, oavsett idrottslig förmåga & nivå på funktionsnedsättningen. Vi har fotboll & innebandy på programmet och 270 aktiva spelare och tränare. Åldern på de aktiva tjejerna & killarna är från 6 år och uppåt.

Grunden Bois tar emot alla som vill vara med. Detta gör att Bois är unika i Sverige och har störst bredd i landet. Men tanken med Bois verksamhet är inte bara att bli bra i idrott. Vi har spelare inom Bois vars främsta mål inte kan vara att bli bäst på fotbolls- och innebandyplanen. Det betydelsefulla är för de flesta att ha något kul att göra på sin fritid. Här har vi märkt att föreningsliv och idrott är det bästa för att åstadkomma ett gott liv för personer med funktionsnedsättningar.

Att träffas och idrotta på sina egna villkor ger en mängd vinster utöver de sportsliga; bättre fysisk & psykisk hälsa, kamratskap, bättre självförtroende, bättre självkänsla, bättre kroppsuppfattning, lära sig ta hänsyn, lära sig demokrati, att vara behövd med mera. 
 Att delta och uppleva glädjen och gemenskapen inom idrottslivet ger ett gott liv, även utanför idrotten.

Hur allt började

Allt startade 1992 på en gräsplätt vid Delsjövägen, där vi tränade en gång i veckan. Då allt fler anslöt sig insåg vi att det var dags att spela match, det går ju inte bara att träna. Den allra första matchen spelades mot ett lag med fritidsledare inom kommunen. Grunden Bois anordnade en Cup på Överåsvallen där lag från västra Sverige bjöds in. 1995 anmälde oss till SHIF:s seriespel där det första framträdande blev på inomhus SM i Lund och Grunden Bois slutade som nia.

Gräsplätten är idag utbytt till en egen klubblokal på Kvibergs Idrottscenter och resultaten har förbättrats betydligt. Vi har vunnit flertalet SM guld och sedan 2003 är Grunden Bois en vanlig idrottsklubb.

Gympa träning med Nordic Wellness och Grunden Bois

Tillsammans med Nordic Wellness erbjuder Grunden Bois gympaträning i
 Prioritet Serneke Arena! 
Som medlem i Grunden Bois har du möjlighet att träna kondition och styrka under mer lättsamma former. 

Grunden Bois medlemmar är välkomna att träna upp sin kondition och styrka under
lättsamma former som är anpassad för deltagarna med rörelse och härlig musik. Träning gör dig piggare och på gott humör!

 

LÄS MER

Tel: 031-46 91 90
Mail: thor@grundenbois.se
Grunden Bois i Göteborg