Se vår film och inspireras.

Kika in för en titt!

Nordens största multisportanläggning.

På 45 300 m2 yta och 7 våningar erbjuder vi allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Grundskola och gymnasium med idrottsinriktning. Gym, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer för besökande vänner, ledare och familjer.

I hjärtat av Göteborgs nya idrottscentrum.

Göteborgs Stad har en vision om att det gamla regementsområdet på Kviberg ska utvecklas till ett av Sveriges mest attraktiva idrottsområden. Mitt i detta område har vi byggt Prioritet Serneke Arena; en unik multisportanläggning, som med sin volym är en av Göteborgs största byggnader — Välkommen!

Sprängskiss Göteborgs Nya Arena

Bakgrunden...

Idén till att bygga Prioritet Serneke Arena skapades i mitten av 2000-talet genom en dialog mellan Ola Serneke, VD på Serneke Group och Roger Gustafsson på IFK Akademin samt Änglagårdsskolan. Tanken var att uppföra en unik skola med egna träningslokaler och på så sätt ge förutsättningar för att lättare ge ungdomar chansen att spela fotboll året om och i förlängningen ta tillvara på unga fotbollstalanger. Till en början var planen att bygga en skola och fotbollshall med en totalyta på ca 23 000 m2. År 2010 påbörjades diskussioner med bland andra Sodexo för att driva hotell & konferens, Nordic Wellness för gym samt planering för skidanläggning och idrottshallar påbörjades. 

-Vi vill att föreningar från hela Sverige och Skandinavien ska känna sig välkomna hit. Det ska vara en öppen och folklig anläggning som är tillgänglig för allmänheten, säger Ola Serneke, VD på Serneke Group. Tanken är att Prioritet Serneke Arena ska vara som ett köpcentrum fast med idrott. Med arenan som nav i Kvibergs Park kommer vi se Sveriges nya centrum för idrott och rekreation växa fram.

Serneke har genomfört projektet tillsammans med Prioritet Finans och vi äger gemensamt anläggningen. Vi har genom stor entusiasm och gemensamma krafter drivit projektet i hamn. Både Prioritet Finans och Serneke har en ambition av verka för Göteborg och inte minst Göteborg som idrottstad. Länken mellan företagen är just idrotten där vi båda idag jobbar med några av Sveriges starkaste varumärken, bland andra kan nämnas IFK Göteborg.